Publicado por Hugo Román Ballesteros de la página OFFICIAL PRESS

El mundo fallero se ha dado cita este viernes 24 de febrero en Feria València para la Gala Fallera 2023, el acto que reúne a las y los máximos representantes de las comisiones falleras de València para celebrar el inicio de las Fallas, incluyendo la FM de Valencia Laura Mengó y su corte.

Después de la cena, la Fallera Mayor de València y su Cort de Honor han brindado y dedicado unas palabras a todas las falleras y falleros presentes:

LAURA M
Falleres i fallers, amigues i amics, molt bona nit. Per fi ha arribat el cap de setmana més esperat, on els cors dels fallers i falleres de totes les parts del món, es posen en sintonia per a donar inici a la nostra festa gran. Uns dies plens d’intensitat durant els quals, gaudirem de cadascun dels actes i tradicions que fan que este Patrimoni siga tan especial.
BELÉN
En només dos dies, ens trobarem a les Torres dels Serrans i donarem el tret d’eixida a la millor festa del món, a través de dos veus molt especials, Laura i Paula, que faran ressonar les paraules que totes i tots estem esperant.
MARTA
És per això que convidem a totes les comissions a envoltar de gom a gom les portes de la nostra ciutat amb els vosteres estendards per a donar la benvinguda al mes de març.
MAR
En no res, es tornaran a omplir els carrers de València on la gent es posarà com a uniforme els colors que la fa sentir part de cada comissió, per tal de plantar en forma de ninot, l’inici de la nostra estimada setmana fallera.
CRISTINA
I serà en eixe moment on cridarem ben orgullosos i orgulloses qui som, treballant al ritme de l’Alba de les Falles, i sentint que la cooperació és la part fonamental perquè la nostra tradició continue sent com és.
LAURA V.
Farem de les carpes i casals un espai de germanor, que es convertirà en refugi dels costums i arrels que caracteritzen a cada comissió, mostrant a la resta del món la humanitat d’aquesta festa.
GLORIA
Escoltarem l’art sonor en forma de pirotècnia que farà vibrar València, impregnant així cada racó d’eixe apreciat olor tan nostre, el perfum de Falles.
CAROLINA
La música, que ressonarà als carrers, on la dolçaina i el tabal seran els responsables de donar el ritme, animant i emocionant.
ANA F.
I arribaran les nits, on els espectacles de llum i color ens tornen a hipnotitzar i ens faran estimar, encara més, el nostre benvolgut març.
ANA A.
Els carrers de Ciutat Vella s’ompliran del perfum dels clavells que portarem a la nostra mareta, allí trobarem eixe espectacular mantell de flors que engalanarà la nostra plaça de la Verge.
DIANA
Renovarem les nostres promeses i agrairem, una volta més un any ple de vivències i d’aprenentatges. Ella, junt amb Sant Josep, ens farà recordar la devoció i l’exemple dels bons valencians i valencianes.
ANABEL
I arribarem al dia gran, retent homenatge al patró dels fallers i falleres, qui dona sentit a aquesta festa… I ens reunirem en família, preparant-nos per al fermall final.
CARMEN
I tancarem la nostra setmana amb el foc purificador que convertirà en cendra les falles per a donar així pas a la primavera. Deixarem enrere el més vell, per tal de tornar amb nous propòsits.

EL BRINDIS DE LAURA MENGÓ
Propòsits que es converteixen en objectius de tot un any.
Perquè este patrimoni, no es podria conservar, sense l’esforç que tots i totes vosaltres feu perquè els 365 dies continuen vives les Falles.
Així que vos donem les gràcies i vos convidem a brindar amb totes nosaltres per les que, esperem, siguen les Falles de les nostres vides.
Per unes meravelloses Falles 2023!

Por otro lado, como ya es habitual desde hace unos años, la Fallera Mayor de València y la Corte de Honor han abierto el baile con una coreografía que han preparado ellas mismas.

Todas ellas han querido empezar el baile con la canción que sonó en el acto de la Fonteta en el momento que todas las 73 candidatas a Fallera Mayor de València hicieron su entrada al pabellón, ‘ ‘I’m still standing», de Elton John, que ha sido interpretada en directo por Carolina Urgel, componente de la Corte de Honor, dedicada profesionalmente a la música.
A continuación han tomado protagonismo los ritmos más actuales de la mano de Shakira y bizarrap, con su sesión nº53 y Quevedo con Bizarrap, con la sesión nº52. Seguidamente, han hecho mención al concurso de Playbacks de Junta Central Fallera de este año, con dos canciones que protagonizaron dos de las actuaciones, ‘Let’s get loud’, de Jennifer López, y el musical ‘Six’.
Después, toda una declaración de intenciones con ‘I wanna dance with somebody’, de Withney Houston. Completa la selección musical ‘Ritmo de la noche’, de Mystic, una clara invitación a que «el ritmo no paro» y a animar a todos los falleros y falleras asistentes a «bailar y disfrutar de la noche para dar la bienvenida a las Fallas de 2023».Hola ¿Queréis visitar el sitio web, para ver todas las fotos del acto?
Ir al enlace abajo indicado
Ver galeria